Μανιταρόσουπα σαν μαγειρίτσα ή μανιτάρια φρικασέ - νηστίσιμη - Cook For All
Μανιταρόσουπα σαν μαγειρίτσα ή μανιτάρια φρικασέ - νηστίσημη

Μανιταρόσουπα σαν μαγειρίτσα ή μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμη

Υλικά

– ελαιόλαδο
– μισό φλυτσανι τσαγιού
– ένα ματσάκι κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
– ένα ξερο κρεμμύδι
– μια συσκευασία μανιταρια πλευρωτους κομμένα σε μικρα κομματάκια
– μισό ματσάκι άνηθο
– φρέσκο δυόσμο
– 4-5 φύλλα μαρούλι ψιλοκομμένο
– 1,5 λίτρο ζεστό νερό
– εναν κυβο λαχανικων
– λιγο μαύρο πιπέρι
– αλατι
– 4-5 κουταλιες σουπας ρύζι γλασέ η καρολίνα πλυμμενο
– 1 φλυτζανι νερό
– 1 κουταλια νεσεστε
– λεμόνι για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, ρίχνω λίγο ελαιόλαδο, περίπου μισό φλυτσανι τσαγιού και μόλις κάψει,
ρίχνω ένα ματσάκι κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα,και ένα ξερο κρεμμύδι να σωταριστουν καλά!
Στη συνεχεια προσθέτουμε μια συσκευασία μανιταρια πλευρωτους, κομμένα σε μικρα κομματάκια, μισό ματσάκι άνηθο, φρέσκο δυόσμο όσο μας αρέσει και 4-5 φύλλα μαρούλι ψιλοκομμένο!
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί να μαραθουν καλά και μετά ριχνουμε περίπου 1,5 λίτρο ζεστό νερό, εναν κυβο λαχανικων, λιγο μαύρο πιπέρι και αλατι οσο χρειαζετε και αφηνουμε το φαγητό να βρασει για περίπου 20 λεπτά!
Στο τέλος ριχνουμε 4-5 κουταλιες σουπας ρύζι γλασέ η καρολίνα πλυμμενο και αφηνουμε αλλά 20 λεπτά να βρασει καλα!
Για να χυλωσει λίγο ο ζωμός, ανακατεύουμε σε μισό φλυτζανι νερό, 1 κουταλια νεσεστε, και το ριχνουνε να πάρει μια βραση και να χυλωσει ελαφρώς!
Σερβίρουμε με μπολικο λεμονακι!

 

Η Συνταγή είναι από “Aggelika Gougousidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top