Τσουρέκια με ζαχαρούχο γάλα - Cook For All
Τσουρέκια με ζαχαρούχο γάλα

Τσουρέκια με ζαχαρούχο γάλα

Έβαλα σε κάποια κορδόνια κομματάκια από κουβέρτουρα.
(Η συνταγή είναι τέλεια κ όχι δική μου 😜)

Υλικά

– 1 ζαχαρούχο γάλα
– 3 κουτιά (με το κουτί απ’το ζαχαρούχο μετράμε) ζάχαρη
– 2 βανίλιες
– 6 αυγά
– 2 κουτιά σπορέλαιο ή αραβοσιτέλαιο η ενα βουτηρο ενα λαδι
– 1 κουτ.γλ. κακούλε
– 4 κουτ.γλ. μαχλέπι
– 1 πορτοκάλι (τον χυμό και το ξύσμα)
– 1 κουτ.γλ. μαστίχα Χίου
– 200 γραμμ. μαγιά νωπή
– 1 κ.γ γεματο μπέικιν πάουντερ
– 3 κιλά αλεύρι σκληρο η ειδικο για τσουρεκι
– 3 κουτιά ζεστό νερό
– κουβερτούρα λιωμένη

 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα, θερμαίνουμε ανακατεύοντας τα 4 πρώτα υλικά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά 2-3.
Σε μια λεκάνη μεγάλη λιώνουμε τη μαγιά με τα 3 κουτιά νερό (χλιαρο όχι καυτό).
Και αφού λιώσει προσθέτουμε στη λεκάνη το μειγμα της κατσαρόλας που πρεπει να ειναι χλιαρο οχι ζεστο για να μην καψουμε τη μαγια μας!
Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά κ προσθέτουμε και το αλεύρι (εκτος το λαδι η το βουτηρο).
Ζυμώνω και βάζω σιγα σιγα το λαδι η το βουτηρο μεχρι να το παρει ολο και αφήνω το μίγμα σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον 2 ώρες για να φουσκώσει.
Πλάθω τα τσουρέκια και τ αφηνω 20-30′ σε ζεστο μερος να φουσκωσουν.
Τ’αλείφω με αυγό, πασπαλίζω με σουσάμι αν θέλω.
Έβαλα σε κάποια κορδόνια κομματάκια από κουβέρτουρα.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτα.
Μπορειτε να ψησετε και στον αερα στους 160-170′ για 25-30′!

 

Η Συνταγή είναι από “Rania Mantopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top