Υλικά
– 400 ml γάλα φρέσκο χλιαρό προς ζεστό
– 50 γρ νωπή μαγιά
– 200 γρ ζάχαρη
– 2 αυγά
– 2 βανιλιες
– 2 κ.γ κοφτά αλάτι
– 2 κ γ κακουλέ
– 2 κ.γ.μαχλεπι
– 2 κ.γ.ξυσμα πορτοκαλιού
– 2 κ.σ. βούτυρο μαλακό
– 1 κιλό αλεύρι +50 γρ, κουβερτουρα
– 2 κροκους
– 2 κ.σ .γαλα φρέσκο για επάλειψη
– φιλε αμύγδαλο
Εκτέλεση
Βαζουμε στην λεκανιτσα την μαγιά θρυμματισμένη!
Ρίχνουμε πάνω της την μισή ζάχαρη και το γάλα!
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα!!
Προσθέτουμε τα αυγά, τα μυρωδικά,το αλάτι και ανακατεύουμε!
Ρίχνουμε 3 ποτήρια αλεύρι ανακατεύουμε!
Τελειώνουμε προσθέτουμε σιγα-σιγα αλεύρι και ζυμωνουμε!
Τέλος βάζουμε το βούτυρο και ζυμωνουμε!
Ρίχνουμε αλεύρι στον πάγκο και ζυμωνουμε την ζύμη μέχρι να γίνει λεία, αφρατη και να μην κολλάει!
Λαδωνουμε ένα μπολ βάζουμε την ζύμη μέσα την λαδωνουμε πάνω και την κλείνουμε με διάφανη μεμβράνη την σκεπάζουμε καλά και την αφήνουμε για 1 ώρα!
Στην συνέχεια βάζουμε την ζύμη πάνω στον πάγκο και την κοβουμε σε 18 ίσα κομμάτια!!!!
Αυτά τα κομμάτια τα πατάμε με το χέρι βάζουμε ένα κομματάκι σοκολάτα και τα κλείνουμε σε μπάλα!!
Βάζουμε λαδόκολλα σε τσερκι (28ν) Λαδωνουμε τα πλαϊνά και βάζουμε όλα τα μπαλάκια μέσα!!!
Τα σκεπάζουμε για 30 λεπτά!!
Τελειώνουμε αλοιφοντας τα με το μίγμα κροκου_γαλα, ρίχνουμε αμύγδαλο στο καθένα και ψήνουμε στους 180 β προθ αντισ μεσαία σχάρα για 45 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο!!!
Όταν την βγάζουμε όπως είναι καυτή την περνάμε με βούτυρο!
Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.