Υλικά
– Χρώματα ζαχαροπλαστικής (από το σούπερ μάρκετ)
– Αυγά λευκά (για παλ χρώματα)
– Αυγά καφέ (για πιο έντονα χρώματα)
– Λιγο αλάτι για το βράσιμο των αυγών
– Ξύδι
Εκτέλεση
Σε νεροπότηρο κοντό βάζουμε νερό μέχρι τη μέση, 3-4 κουταλιές της σούπας ξύδι και οποίο χρώμα μας αρεσει.
Αν βάλουμε κόκκινο, όσες περισσότερες σταγόνες βάλουμε τόσο πιο σκούρο το χρωμα.
Περιπου 20 σταγόνες βγάζουν κόκκινο χρώμα σε σκούρα αυγά και περισσότερες σε λευκά αυγά.Για πράσινα ρίχνουμε 10 σταγόνες μπλε χρώμα και 10 κίτρινο. (για πιο σκουρο χρωμα περισσότερες σταγόνες μπλε και λιγότερες κίτρινο,για πιο ανοιχτό το αντίθετο).
Για μωβ ρίχνουμε 1:3 σταγόνες μπλε με κόκκινο, για πορτοκαλί κόκκινο με κίτρινο κλπ.
Συνηθως στη συσκευασία απο πίσω γράφει αναλογία.Βράζουμε τα αυγά μας (αφού τα έχουμε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου) σε μια κατσαρόλα με ένα βετεξ στον πατο και μπόλικο νερό (σε θερμοκρασία δωματίου και αυτο)και με λιγο αλατι.
Το μάτι μας να ειναι στο χαμηλό ώστε να σιγοβραζουν για να μη σπάσουν για περίπου 20 λεπτά.
Αφού τα κρυώσουμε τα βάζουμε ένα ένα στα ποτήρια με τα χρώματα με ένα κουταλάκι και τα αφήνουμε μέσα τσεκάροντας το χρωμα (περισσότερη ωρα πιο έντονο το χρωμα).
Αφου δούμε το επιθυμητό χρωμα τα ακουμπάμε σε μια θήκη με μεμβράνη ώστε να φυγει η περίσσεια νερού-χρώματος και σκουπίζουμε πολυ απαλά με χαρτί κουζίνας.
Ειναι έτοιμα για στόλισμα!
Καλη επιτυχία!
Η Συνταγή είναι από κ. Argiro Valvi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.