Υλικά
– ένα φλ. τσ. φάβα
– 3 φλ.τσ.νερο
– ένα κρεμμυδι κομμενο στα 4
– λαδι
– αλάτι
– πιπερι
– κρασί κόκκινο
– μπαλσάμικο
Εκτέλεση
Αγαπημένη φάβα για σήμερα.
Σε ένα κατσαρολακι βάζω ένα φλ. τσ. φάβα, 3φλ.τσ.νερο, ένα κρεμμυδι κομμενο στα 4,λαδι, αλάτι πιπερικαι αφήνω να βρασει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πυχτωσει.
Την λιώνω με ραβδομπλενρερ και έτοιμη.
για τα κρεμμυδια τα καραμελωμένα
κόβω σε πολυ λεπτές φέτες, βάζω στο τηγάνι με λίγο λάδι και αφήνω να μαραθουν,
προσθετω προς το τέλος λίγο κρασί κόκκινο, αλάτι πιπερι και μπαλσάμικο.
Η Συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Ζαρίδου-Ανανιάδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.