Νηστίσιμο σάμαλι με άρωμα μαστίχας - Cook For All
Νηστίσιμο σάμαλι με άρωμα μαστίχας

Νηστίσιμο σάμαλι με άρωμα μαστίχας

Υλικά

– 500γρ.χυμο φρέσκου πορτοκαλιου
– 1/2 κιλό σιμιγδάλι χονδρό
– 2 κεσεδάκια (μετραμε με το κεσεδακι του γιαουρτιου) ζάχαρη
– 2 βανιλιες
– 1 κ.γ σόδα
– 1 κουταλιά μπεικιν
– 4 κ.σ.σπορελαιο
Για το σιρόπι
– 2 1/2 κεσεδάκια νερό
– 2 1/2 κεσεδάκια ζάχαρη
– 2 κ.σ γεμάτες γλυκό υποβρύχιο με άρωμα μαστίχας

 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το χυμό το λάδι και τη ζάχαρη.
Με ένα σύρμα ανακατεύω καλά 2-3 λεπτά . Συνεχίζω με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.
Προσθέτω τις βανιλιες το μπεικιν και τη σόδα
Ανακατεύω απαλά μέχρι , να δω το μίγμα να αφρατευει και να γίνεται σαν κρέμα.
Τέλος προσθέτω σιγά σιγά το σιμιγδάλι μου . Βουτυρωνω ελαφρώς ένα ταψακι 30 εκ. και ρίχνω το μίγμα μου!!
Αφήνω να σταθεί μισή ωρίτσα περίπου μέχρι να ζεσταθεί καλά ο φούρνος.
Ψήνω για περίπου 50 λεπτά στους 180 βαθμούς , μέχρι να πάρει χρυσοκοκκινο χρώμα.
Για το σιρόπι
Βράζω το νερό μαζί με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά και κατεβάζω από τη φωτιά.
Προσθέτω το υποβρύχιο μαστίχας και ανακατεύω να διαλυθεί.
Αφήνω στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία.
Σιροπιαζω τη σάμαλι καυτη με το χλιαρό σιρόπι.
Αφήνω να τραβήξει καλά το σιρόπι και μετά χαράζω το γλυκό.
Όλα τα υλικά μας τα μετράμε με το κεσεδάκι από το γιαουρτάκι !!!
Αν θέλω να βάλω αμύγδαλο στην επιφάνεια του γλυκού παίρνω αμύγδαλο ώμο χωρίς φλούδα .
Χαράζω το γλυκό νοητά πριν το βάλω στο φούρνο και τοποθετώ τα αμύγδαλα ή αλλιώς βάζω στο τέλος αμυγδαλο φιλέ…

Η Συνταγή είναι από κ. Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top