Υλικά
– 2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 750γρ ζάχαρη
– 800γρ φυτινη
– 6 βανιλιτσες
– 1μιση κουταλάκι σόδα μαγειρικής
– 1 ποτηρι χυμό πορτοκαλιού
– 1 αυγό
Εκτέλεση
2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 750γρ ζάχαρη, 800γρ φυτινη , 6 βανιλιτσες, 1μιση κουταλάκι σόδα μαγειρικής, 1 ποτηρι χυμό πορτοκαλιού όπου μέσα πριν το ρίξεις στην λεκάνη βάζεις και ανακατεύεις την σόδα, και ένα ποτήρι νερού αλυσιβα αφού από την προηγούμενη μέρα έχεις βράσει με ένα ποτήρι νερό, και πριν το προσθέσεις στην λεκάνη το σουρωνεις με φίλτρο του καφέ.
Χτυπάς πρώτα την φυτινη με την ζάχαρη και μετά ρίχνεις τις βανιλινες και τα υγρά..
Μετά το αλεύρι σιγά σιγά μέχρι να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια..
τα πλάθεις, ανοίγεις το φούρνο στους 180 πάνω κάτω και πριν τα βάλεις στο φούρνο τα αλείφεις με αυγό…
Όταν πάρουν χρώμα είναι έτοιμα!
Η Συνταγή είναι από Ευφροσύνη Καραμάνογλου – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.