Υλικά
– 400 γρ μέτριο κριθαράκι
– 1 κίτρινη πιπεριά
– 1 κόκκινη πιπεριά
– 1 πορτοκαλί πιπεριά
– 1 κρεμμύδι
– 50 γρ ελαιόλαδο
– 80 γρ λευκό κρασί
– λίγα μανιτάρια (8-10)
– φρέσκο κρεμμυδάκι
– 100 γρ παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)
– 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
– αλάτι
– πιπέρι
– θυμάρι
Εκτέλεση
Σε μία πλατιά κατσαρόλα ή ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι σε μικρά κυβάκια και τα σοτάρουμε ελαφρά και προσέχουμε να μην πάρει έντονο χρώμα.
Αντίστοιχα κόβουμε τις πιπεριές, τις προσθέτουμε και σοτάρουμε ελαφρά για ακόμη 2-3 λεπτά.
Μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φετούλες ή σε κυβάκια.
Λαχανικά για Κριθαρότο
Στο τέλος προσθέτουμε το κριθαράκι με το ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε σταδιακά τον ζωμό λαχανικών, μέχρι να καλύψουμε ίσα ίσα το κριθαράκι και τα λαχανικά μας.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αυτή μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να γίνει al dente.
Κριθαρότο με Μανιτάρια και Πιπεριές
Προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι και λίγο θυμάρι.
Συνολικά θα χρειαστούμε 16-18 λεπτά.
Μόλις είναι έτοιμο το Κριθαρότο με Λαχανικά, αφαιρούμε την κατσαρόλα από την εστία και προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύοντας καλά μέχρι να δέσει.
Σερβίρουμε αμέσως το κριθαράκι με τα λαχανικά όσο είναι ζεστό.
Η Συνταγή είναι από ALWAYS HUNGRY και η εκτέλεση από Anastasia.