Τσουρέκια - Cook For All
Τσουρέκια

Τσουρέκια

Υλικά

Τσουρέκια για
– 3 κιλά αλεύρι(εγώ χρειάστηκα 3.300)
Πιάσιμο μαγιάς υλικά
– 340γρ. φρέσκια μαγια
– 1 ποτηρι νερό, χλιαρο προς ζεστό
– 2 κουτ. γλ. Ζαχαρη
Ζύμη
– πιασμένη μαγια(300 με 340 γραμμάρια νωπή μαγιά )
– 1200 γραμμάρια ζάχαρη
– 1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι και
– 2 ποτήρια καυτό γάλα
– Ξύσμα από δύο πορτοκάλια
– 1 φακελάκι μαχλεπι
– 1 κοφτό κ.γλ κακουλέ
– 15 αυγά τα χτυπάμε ελαφρώς
– 1κουτ. γλ. Μαστίχα Χίου
– Αλάτι 1 κουτ.γλυκου
– 500 γρ βούτυρο(εγώ βάζω 300 αγελαδινό χύμα, 200 φυτίνη ( το λιωμένο βουτυρο είναι για κανουμε διπλώματα στη ζύμη)

 

Εκτέλεση

Στη λεκάνη ρίχνω από το 2 μέχρι το 10 υλικά και ανακατεύω καλά
Τα άλευρα τα βάζω στη κουζίνα στους 40 με 50 βαθμούς να είναι ζεστά
Διαλύω τη μαγιά σε χλιαρό προς ζεστό νερό,προσθέτω 2 κ.γλυκου ζάχαρη, προσθέτω αλεύρι μέχρι να γίνει πηχτός χυλός
Μόλις φουσκώσει το ρίχνω μέσα στη λεκάνη και ανακατεύω.
Μετά κοσκινιζω το αλεύρι μέσα στη λεκάνη, μέχρι το ένα κιλό βολεύει να το ανακατεύω με σύρμα.
Μετά χεράκι και κάνω αναδιπλώσεις ρίχνοντας εναλλάξ και το λιωμένο βούτυρο.
Το αλεύρι πρέπει να είναι σκληρό.
Μπορεί να χρειασθεί λίγο παραπάνω ανάλογα με την σκληρότητα που έχει.
Η ζύμη πρέπει να είναι καλά βουτυρωμενη και να μην κολλάει στα χέρια.
Βάζεις λαδόκολλα, σκεπάζεις με τραπεζομάντηλο φαγητού και βάζεις την λεκάνη στην κουζίνα στους 40 βαθμούς.
Σε μια με μιάμιση ώρα φουσκώνει.
Πλάθεις, τα αφήνεις να φουσκώσουν, τα περνάς με αυγό και σουσάμι και ψήνεις στους 180 βαθμούς τις μονές πλεξούδες 30 λεπτά 15 λεπτά ανοιχτά 15 σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο.

 

Η Συνταγή είναι από Despina Theodoridou Kourti και η εκτέλεση από Maria Kontze Antoniadou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top