Τσιζ κέικ - Cook For All
Τσιζ κέικ

Τσιζ κέικ

Υλικά

– 1 ½ πακέτο μπισκότα πτι μπερ
– 250 γρ. βιτάμ
– 1 κρέμα γάλακτος 500 γρ. (πλήρης)
– 1 ζαχαρούχο γάλα
– 1 τυρί Φιλαδέλφεια 300 γρ.
– Μαρμελάδα της αρεσκείας σας
– Φράουλες (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

Βάση μπισκότου:
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε ένα μπολ, είτε με τα χέρια μας είτε με ένα πολυμηχάνημα.
Λιώνουμε το βιτάμ σε χαμηλή φωτιά ή σε φούρνο μικροκυμάτων.
Ρίχνουμε το λιωμένο βιτάμ στα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Πιέζουμε το μίγμα μπισκότου στον πάτο ενός τσέρκου ή μιας φόρμας για τάρτα.
Βάζουμε το τσέρκι ή τη φόρμα στο ψυγείο για 30 λεπτά να παγώσει η βάση.
Κρέμα:
Σε ένα μπολ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει αφράτη σαν σαντιγί.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το τυρί Φιλαδέλφεια και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν.
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη βάση μπισκότου και απλώνουμε ομοιόμορφα.
Επικάλυψη:
Απλώνουμε μια στρώση μαρμελάδας της αρεσκείας μας πάνω από την κρέμα τυριού.
Διακοσμούμε με φράουλες, κομμένες στη μέση ή ολόκληρες, αν θέλουμε.
Ψύξη:
Βάζουμε το Τσιζ κέικ (cheesecake) στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, ιδανικά για όλη τη νύχτα, για να σφίξει η κρέμα.

Η Συνταγή είναι από κ. Violetta Wilkin Vogiatzopoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top