🍅🍆🧀
Υλικά
– Μέλι
– 1 1/2 κιλό μελιτζάνες
– 300γρ. σε φετάκια, σκληρό κεφαλοτύρι
– σάλτσα φρέσκιας ντομάτας
– ελαιόλαδο
σάλτσα φρέσκιας ντομάτας
– 4 ώριμες μεγάλες ντομάτες
– μια κουταλιά πελτέ
– λίγο αλάτι
– πιπέρι
– δύο κουταλιές της σούπας κοφτές ζάχαρη
– ένα μεγάλο νεροπότηρο νερό
Εκτέλεση
Περνάμε από τηγάνι, με ελαιόλαδο, ενάμισο κιλό μελιτζάνες τσακώνες, λεπτές επί τω πλείστον, τις οποίες τις έχουμε καθαρίσει, πλύνει και χαράξει κατά μήκος.
Για αυτό το φαγητό, δεν πηγαίνουν οι παχουλές μελιτζάνες, για να βγαίνουν όμορφα, στο πιάτο.
Επίσης, όταν η μελιτζάνα, είναι στις αρχές της, δεν χρειάζεται και ξεπίκρισμα, να τις αφήσουμε δηλαδή, σε νερό με αλάτι, για κάποια ώρα. Όταν οι μελιτζάνες είναι ώριμες το χρειάζονται το ξεπίκρισμα.Βέβαια, για όποιον ή όποια θέλει επιπρόσθετα να το κάνει, μπορεί.
Τις στρώνουμε δίπλα δίπλα σε ταψί 28cm και τους βάζουμε 300γρ. σε φετάκια, σκληρό κεφαλοτύρι. Θέλουν κεφαλοτύρι, για να μείνει ακέραιο, μέσα σε κάθε μελιτζάνα και να μην χαθεί.
Στο τηγάνι, που περάσαμε τις μελιτζάνες, ρίχνουμε τριμμένες 4 ώριμες μεγάλες ντομάτες, μια κουταλιά πελτέ, λίγο αλάτι, πιπεράκι, δύο κουταλιές της σούπας κοφτές ζάχαρη και ένα μεγάλο νεροπότηρο νερό.
Αφήνουμε να βράσει δύο λεπτά και γαρνίρουμε με αυτήν την σάλτσα το φαγητό μας.
Τις βάζουμε να ψηθούν, να πάρουν ωραίο χρώμα και να μελώσουν, να μείνουν μόνο με την σάλτσα τους, στους 180° από κάτω αντίσταση και αερόθερμο!
Σε όσους, το φτιάξετε….Καλή σας επιτυχία!! ..θα γευτείτε, κάτι πολύ νόστιμο!!🍅🍆🧀🍅🍆🧀🍅
Η Συνταγή είναι από κ. Ντίνα Κατσίρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.