Υλικά
❤️
– 1 Κιλο μοσχαράκι ελιά
– Ενα κομμάτι τυρί γκούντα
– Μελιτζάνες κατα βούληση
– 2 Κρεμμύδια
– 2 Σκελιδες σκόρδο
– Σαλτσα κατα προτίμηση σπιτική
– 1 Κουταλια πελτε
– λίγο κρασι
– λίγο λάδι
– λίγο ξύδι
– Αλατι
– πιπέρι
Εκτέλεση
Πρωτα κοψτε τις μελιτζάνες στην μεση και λιγο απο κατω για να πατανε ωραια μεσα στο ταψακι,
βγάλτε την ψίχα τους απο μεσα με ενα κουταλάκι και βαλτε τις σε μια λεκανη με αλατόνερο για 20 λεπτα,
ψήστε τις στο γριλ του φουρνου μεχρι να μαλακώσουν….
Μαγειρέψτε το μοσχαράκι σας οπως εσεις θελετε… εγω εβαλα το κρεας μεσα στην κατσαρολα σε μπουκιτσες,
εσβησα με λιγο ξυδι αφου πρωτα ηπιε τα υγρα του, εριξα λιγο λαδι και το τσιγάρισα μαζι με δυο μεγαλα κρεμμύδια,
τα σκορδα και έσβησα με λιγο κρασι, τελος εριξα την σαλτα μου και το αλατοπιπερο μαζι με λιγο νεράκι..
έκλεισα την χύτρα μου και σε 35 ηταν ετοιμο..
Γεμισα τις μελιτζάνες με το κρεας και την σαλτσα του κρέατος και εβαλα και τρεις κύβους τυρι γκούντα μεσα στην καθε μελιτζάνα,
τελος εριξα και απο πανω τυρακι τριμμένο…
επίσης ριχνουμε και την υπόλοιπη σάλτσα μας μεσα στο ταψι και
ψήνουμε στον φουρνο στους 22Ο μεχρι να ροδίσει και να γινει το φαγητό μας και να δέσει η σαλτσουλα μας…!!
Δεν υπάρχει η νοστιμιά του…!!!
🌺 Καλή επιτυχία!! 🌺
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.