Υλικά
– 1 πακετο φρυγανιες σιτου με 4 πακετακια
Για το. σιροπι
– 3 ποτηρια νερο
– 2 ποτηρια ζαχαρη
– 1 βανιλια
– 1 φετα λεμονιου
– Λιγο κονιακ
Για την κρεμα βανιλια
– 700 g γαλα φρεσκο
– 3 κουταλιες corn flower
– 3 κουταλιες ζαχαρη κρυσταλλικη
– 1 αυγο
– 1 κουταλια βιταμ
– 1 βανιλια
– 1 κουταλια κονιακ
Για την κρεμα φραουλα
– 1 φακκελακι κρεμα αραβοσιτου στιγμης φραουλα
– Γαλα οσο παρει
Για τη σαντιγυ
– 1 ermol 1 ποτηρι γαλα φρεσκο
– 3 κουταλιες αχνη κοσκινισμενη
Εκτέλεση
Βραζουμε το σιροπι για 5 λεπτα απο την εναρξη βρασμου.
Βουταμε τις φρυγανιες στο ζεστο σιροπι ελαφρως και τις στρωνουμε σε ταψι.
Σε κατσαρολακι βαζουμε το γαλα και κραταμε μια κουπα οπου δυαλυουμε το corn flower.
Ριχνουμε τη ζςχαρη τη βανιλια το κονιακ και οταν παρει βραση το μιγμα και ανακατευουμε με συρμα οταν πηξει αποσυρουμε και ριχνουμε το αυγο χτυπημενο σιγα σιγα και το βιταμ και βαζουμε για 2 λεπτα ακομα στο ματι.
Απλωνουμε την κρεμα πανω απο τις φρυγανιες που φροντιζουμε να καλυψουμε ολη την επιφανεια του ταψιου σπαμε και μεερικες για να το πετυχουμε.
Στρωνουμε κι αλλη μια στρωση φρυγανιες με τον ιδιο τροπο.
Χτυπαμε στο μιξερ την κρεμα φραουλα και τη στρωνουμε απο πανω.
Στρωνουμε κι αλλη μια στρωση φρυγανιες και χτυπαμε η σαντυγι και τη στρωνουμε πανω απο τις φρυγανιες.
Διακοσμουμε με γλυκο κουταλιου της αρεσκειας μας εγω εβαλα κυδωνι.
Η Συνταγή είναι από Ρέας γεύσεις! “Οι συνταγες της Ρεας”.