Μπισκότα σοκολάτας γίγας - Cook For All
Μπισκοτα σοκολάτας γίγας

Μπισκότα σοκολάτας γίγας

Μετά από πολλές δοκιμές κατέληξα ότι αυτή η συνταγη είναι η καλύτερη!!
Giant Chocolate Chip Cookies.
Μαλακά και συγχρόνως τραγανά, πεντανόστιμα!!
Να τα φτιάξετε και θα με θυμηθείτε!! ❤❤

Υλικά

– 125γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
– 100γρ μαλακή καστανή ζάχαρη
– 75γρ ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
– 1 μεγάλο αυγό
– 1 κγ βανίλια εκχύλισμα
– 300γρ αλεύρι γοχ
– 1 + 1/2 κγ μπέικιν πάουντερ
– 1/2 κγ σόδα μαγειρική
– 1/2 κγ αλάτι
– 150γρ σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
– 150γρ σταγόνες σοκολάτας μαύρης

 

Εκτέλεση

Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο με τη καστανή και λευκή ζάχαρη να αφρατεψουν.
Προσθέτετε το αυγό και χτυπάτε να αναμιχθεί και προσθέτετε τη βανίλια.
Προσθέτετε το αλεύρι, το μπεικιν παουντερ, τη σοδα και το αλάτι και χτυπάτε μεχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη.
Προσθετετε τις σταγόνες γαλακτος και μαυρης σοκολάτας και χτυπάτε μεχρι να αναμιχθούν σωστα στη ζύμη.
Πλάθετε 8 μπαλίτσες 120γρ η μία ή 80γρ η μια για περίπου 12 μπισκότα.
Τα βάζετε στην κατάψυξη για 30 λεπτά ή στο ψυγείο για 1 ωρα.
Μετά τα αραδιαζετε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμενο καλά φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα για 12 – 14 λεπτά.
Μόλις ψηθούν τα αφηνετε στο ταψι εκτός φουρνου για 30 λεπτά.
Εγώ τα έψησα ανα 4 σε ταψάκι. Τα πίεσα ελάχιστα από πάνω όταν τα έβαλα στο ταψι γιατί απλώνουν αρκετάαπό μόνα τους.
Αν θελετε καταψυχετε τα μισά και τα ψήνετε αλλη φορά όπως είναι παγωμένα και ίσως 2-3 λεπτά παραπάνω.
Μπορείτε να βάλετε μονο γάλακτος σταγόνες σοκολάτες ή μόνο μαύρης σοκολάτας.
Μένουν φρέσκα για περίπου 4 με 5 μερες. Στο δικό μας σπιτι δεν μένουν βέβαια.
Αν δεν έχετε μαλακή καστανή ζάχαρη χρησιμοποιήστε ολη την ποσότητα σε λευκή ή το αντίθετο όχι όμως άλλο είδος ζαχαρης.
Αν θέλετε για μπισκοτα 60γρ το καθένα θα ψησετε περίπου 9 με 10 λεπτά.
Καλή επιτυχία!!🥰

 
Η Συνταγή είναι από κ. Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top