Κιντερ Ντελις Γίγας - Cook For All
Κιντερ Ντελις Γίγας

Κιντερ Ντελις Γίγας

Η Συνταγή είναι από Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά!!!
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
8 μεγάλα αυγά
160 γρ αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν παουντερ
70 γρ κακάο
280 γρ ζάχαρη
4 βανιλιες
ΣΙΡΟΠΙ
150 γρ ζάχαρη
220 γρ νερό
Βράσιμο 2 λεπτά από το σημείο βρασμού
ΓΕΜΙΣΗ
400 γρ μασκαρπόνε
300 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
150 γρ ζάχαρη άχνη
2 κουταλάκια υγρή βανίλια
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
200γρ κουβερτούρα
300 γρ μερέντα
50 ml ηλιέλαιο
Εκτέλεση!!!
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατεψουν, ρίχνουμε και την βανίλια.
Έχουμε κοσκινισει το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν παουντερ και το ρίχνουμε σιγά σιγά στα αυγά ανακατεύοντας απαλά, ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί που έχουμε βάλει χαρτί ψησίματος και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου για 30 με 35 λεπτά.
Δοκιμαζουμε τρυπώντας στο κέντρο του ταψιού με μαχαίρι και όταν δεν κολλάει ειναι έτοιμο .
Το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε δύο μέρη .
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη και την βανίλια έως ότου γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και τα χτυπάμε μαζί λίγο ακόμη να αφρατέψουν.
Βάζουμε σε μια πιατέλα τον ένα δίσκο από το παντεσπάνι, αλείφουμε με σιρόπι, απλώνουμε την κρέμα, σκεπάζουμε με τον δεύτερο δίσκο, αλείφουμε με σιρόπι και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε Μπεν μαρι, προσθέτουμε το ηλιέλαιο, την μερέντα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν. Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και ρίχνουμε πάνω την λιωμένη σοκολάτα.
Το ταψάκι έχει διάσταση 25 επί 35 εκατοστά.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top