Κωκ ταψιού - Cook For All
Κωκ ταψιού

Κωκ ταψιού

Υλικά

Παντεσπάνι!
– 5 Αυγά
– 125γρ ζάχαρη
– 155 γρ. αλεύρι
– Φαρινάπ
– 1 κ.γ μπεικιν παουντερ
– 2 βανίλιες
– 4 κ.σ. λάδι
Εγώ έφτιαξα διπλή δόση
Για το σιρόπι
– 200 γρ ζάχαρη
– 200ml νερό
– 1 βανίλια
Για την κρέμα
– Κρέμα αραβοσίτου
– 40-50 γραμμάρια
– 500 ml γάλα
– 4 κ.σ ζάχαρη
– 1 βανίλια
– 200 ml κρέμα γάλακτος
– 1 κ.σ ζάχαρη άχνη
Γλάσο
– 200γρ κουβερτούρα μαύρη
– 200 ml κρέμα γάλακτος
– 1 κ.σ λάδι

 

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για 10 λεπτά περίπου.
Ρίχνουμε το αλεύρι με το μπεικιν αφού το έχουμε κοσκινίσει πρώτα και τέλος τις βανίλιες με το λάδι.
Βουτυρώνουμε την φόρμα και ρίχνουμε το μίγμα.
Ψήνουμε αντιστάσεις στους 170 βαθμούς.. για 30 λεπτά περίπου!!
Μόλις το βγάλουμε το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά!!
Φτάχνουμε το σιρόπι
Το βράζουμε για 5 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει!!
Φτάχνουμε την κρέμα
Με όπως αναγράφεται..
Και αφήνουμε κρυώσει καλά!!
Σκεπάζουμε με μεμβράνη, να ακουμπάει την κρέμα ..
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και το βάζουμε στο ψυγείο…
Συναρμολόγηση…
Αφού έχει κρυώσει το παντεσπάνι το κόβουμε στη μέση και σιροπιάζουμε με το μισό σιρόπι..
Πέρνουμε την κρέμα αφού έχει κρυώσει πολύ καλά και
ανακατεύουμε πολύ καλά με το μίξερ για λίγο, μέχρι να γίνει λεία..
Πρόσθετουμε την κρέμα γάλακτος με μια Μαρίζ και ανακατεύουμε τις δυο κρέμες..
Στη συνέχεια βάζουμε την κρέμα στο παντεσπάνι και
Βάζουμε το άλλο μισό παντεσπάνι από επάνω
και σιροπιάζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι.
Κατόπιν το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα περίπου..
Φτάχνουμε την
Γκανάζ και την ρίχνουμε επάνω Στο γλυκό…
Το βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για μία ώρα ακόμα!!
Έγινε πεντανόστιμο!!

 

Η Συνταγή είναι από Georgia Chatzimanoli-Grimwood – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top