Υλικά
– 6 αυγά
– 75γρ ζάχαρη
– 55γρ σπορέλαιο
– 75γρ γάλα
– 90γρ αλεύρι
– 10γρ κακαο
– 4γρ καφέ στιγμιαίας
– 25γρ ζεστό νερό
Εκτέλεση
Χτυπάμε πάρα πολύ καλά αυγά με τη ζάχαρη περίπου 15 λεπτά . Μετά προσθέτουμε σπορέλαιο, μισο αλεύρι, μισο γάλα, και μετά το υπόλοιπο αλεύρι και γάλα ανακατεύοντας κάθε φορά πολύ προσεκτικά με απαλές κίνησες. Ζυγίζουμε 180γρ από μίγμα και ανακατευουμε με κακαο-καφέ διαλειμμενο στο ζεστό νερό.
Αδειάζουμε στην φόρμα λευκό μίγμα και από πάνω μετά καφέ. Με το δάχτυλο κάνουμε ζικζακ για να βγει σχήμα μωσαϊκό .
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς περίπου 15 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.