Υλικά
– 1 κούπα του νες καφέ ηλιέλαιο
– 1/2 κούπα μέλι αγνό
– 3 αυγά
– 2 βανίλιες
– 1 κ.γ μπέικιν πάουτερ
– 1/2 κ.γ μαγειρική σόδα
– 3/4 κούπας γάλα light η όσο σηκώσει
– 2 1/2 – 3 κούπες αλεύρι ολικής (πούδρα) αν δεν βρείτε αλέστε αυτό που έχετε (το αλέθουμε και για ζυμάρι πίτας)
Μείγμα για το πασπάλισμα:
– 1/2 κούπα ξηρούς καρπούς όπως αμύγδαλα, καρύδια η κασιους, χοντροαλεσμενα
– 2 κ.σ μαύρη ζάχαρη
– 2 κ.γ κανέλα
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
Εκτέλεση
Πώς θα το κάνουμε:
Χτυπάμε τα αυγά με το μέλι και προσθέτουμε όλα τα τα υλικά, στο τέλος το αλεύρι και το γάλα. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ. Ρίχνουμε το μισό μείγμα του κέικ στη φόρμα και από πάνω πασπαλίζουμε μια χούφτα από το μείγμα ξηρών καρπών.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα κέικ και στο τέλος πασπαλίζουμε με άλλη μια χούφτα απο το μίγμα ξηρών καρπών. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 45′ περίπου λεπτά στους 180’C βαθμούς. Κάνουμε δοκιμή με ένα ξυλάκι πριν το βγάλουμε από το φούρνο.
Το βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουνε 10′ λεπτά να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
Τέλειο φίλες και φίλοι μου δοκιμάστε το χωρίς τύψεις…
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.