Υπέροχα τυρόψωμα… Πισια
Υλικά
– 1 ποτήρι νερό
– 1 ποτήρι χλιαρό γάλα
– 2 μαγιες
– 1 αυγό
– Αλάτι
– Ζάχαρη
– Περίπου 1 κιλό αλεύρι για όλες της χρήσεις
– 200 με 300 γραμμάρια τυρί, ανάλογα με το πόσο τυρένια θέλετε τα πισία σας
Εκτέλεση
Να μη κολλάει στα χέρια όχι σφιχτή ζύμη….
Τέλειο ζυμαράκι
Το τυρί μπαίνει αφού φουσκώσει η ζύμη.
Χωρίστε τη ζύμη σε μπαλάκια.
Ανοίξτε κάθε μπαλάκι με τον πλάστη σε στρογγυλό φύλλο.
Βάλτε 1-2 κουταλιές της σούπας τυρί στο κέντρο του φύλλου.
Διπλώστε το φύλλο στα δύο, κλείνοντας καλά τις άκρες για να μην βγει το τυρί.
Πιέστε τις άκρες με ένα πιρούνι για να κολλήσουν καλά.
Τηγάνι σε χαμηλή φωτιά δεν τραβάει καθόλου λάδι
Η Συνταγή είναι από την Λίτσα Παπακοσμίδου της ομαδας “Σεφ από Σπίτι”.