Η Συνταγή είναι από τον Αλέξανδρος Φούκας της ομάδας “Χρυσοχέρες/ηδες με μεράκι!!!”.
Για να γίνει ακόμα πιο γευστική η μαρμελάδα σας, επιλέξτε ώριμα και γερά βερίκοκα, ενώ όση ώρα τη φτιάχνετε, πρέπει να είστε παρόντες όταν βράζουν τα υλικά, ώστε να μην πικρίσει η μαρμελάδα βερίκοκο.
Υλικά!!!
• 3 μεσαίες μπανάνες
• 120 γρ. βρώμη, αλεσμένη
• 100 γρ. λιναρόσπορο ή σπόρους chia, τριμμένους
• 260 γρ. κατεψυγμένα μούρα
• 50 γρ. ξηροί καρποί, της αρεσκείας μας
• 50 γρ. ινδοκάρυδο ± επιπλέον για το σερβίρισμα
• 300 γρ. γάλα αγελάδας ή φυτικό γάλα
• ½ κ.γ. αλάτι, ψιλό
• 1 κ.σ. κανέλα
• Μέλι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση!!!
• Παίρνουμε ένα μπολ, βάζουμε μέσα τις μπανάνες και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι
• Προσθέτουμε μέσα την βρώμη, τους λιναρόσπορους, τα κατεψυγμένα μούρα, τους ξηρούς καρπούς, το γάλα, το αλάτι, την κανέλα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι πολύ καλά
• Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί 20Χ25 που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει το μείγμα
• Αφαιρούμε από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με μέλι και ινδοκάρυδο