Η Συνταγή είναι από την Αλέξανδρο Φούκα – Ομάδα “Χρυσοχέρες/ηδες με μεράκι!!!”.
Υλικά!!!
• 90 γρ. σπόρους κακάο
• 2 μεσαία αυγά
• 170 γρ. ζάχαρη καρύδας
• 250 γρ. γάλα καρύδας
• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
• 250 γρ. αλεύρι βρώμης
• 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
• ½ κ.γ. αλάτι
• 100 γρ. στέβια
• 1-2 κ.γ. νερό, γάλα ή λεμόνι
Εκτέλεση!!!
Για τον κιμά:
• Βάζουμε τους σπόρους κακάο σε ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 10-15 λεπτά
• Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν
• Για να ξεφλουδίσουμε τους σπόρους χαράζουμε ελαφρώς την φλούδα κάθετα έτσι ώστε να ανοίξουμε ένα κενό και την αφαιρούμε
• Ρίχνουμε τους σπόρους στο multi και χτυπάμε μέχρι να γίνουν σαν φυστικοβουτυρο. Άμα κολλάει, σταματάμε το multi, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και συνεχίζουμε
• Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε μέσα τα αυγά, την ζάχαρη καρύδας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα
• Στην συνέχεια βάζουμε μέσα το γάλα καρύδας, το εκχύλισμα βανίλιας, την πάστα από τους σπόρους κακάο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα
• Προσθέτουμε το αλεύρι βρώμης, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μια μαριζ
• Αδειάζουμε το μείγμα σε μια στρογγυλή αντικολλητική (ή σιλικόνης) φόρμα για κέικ 27 εκ. με τρύπα στην μέση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 45-50 λεπτά
• Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε για 60 λεπτά να κρυώσει και ξεφορμαρουμε σε μια πιατέλα
• Χτυπάμε την στέβια στο multi για λίγη ώρα μέχρι να διαλυθεί ελαφρώς
• Μεταφέρουμε σε ένα μπολ, βάζουμε 1 κ.γ. νερό (ή ότι επιλέξουμε) μέσα και ανακατεύουμε
• Άμα δούμε ότι δεν είναι αρκετά ρευστό, προσθέτουμε ελάχιστα ακόμα μέχρι να το φέρουμε στην σύσταση που θέλουμε
• Ρίχνουμε πάνω από το κέικ, αφήνουμε 5 λεπτά να στερεοποιηθεί και σερβίρουμε
Tips:
• Άμα θέλετε να αποφύγετε το ψήσιμο και καθάρισμα τον σπόρων, μπορείτε να πάρετε έτοιμο θρυμματισμένο
• Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε 80 γρ. σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη και να μειώσετε 50-60 γρ. από το αλεύρι
• Άμα η φόρμα δεν είναι σιλικόνης ή αντικολλητική, την αλείφουμε με λίγο βούτυρο ή λάδι καρύδα