Μαγειρίτσα - Cook For All
Μαγειρίτσα

Μαγειρίτσα

Η Συνταγή είναι από Spiridoulla Boubouli της ομάδας – “ΑΛΜΥΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ”.

Υλικά!!!

1 αρνίσια συκωταριά
1/3 αρνίσια εντεράκια
κρέας από σβερκάκι αρνιού
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τριφτή
1/3 ματσάκι άνηθο
4 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 ποτήρι λευκό κρασί
1 κούπα ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
200 γρ ρύζι νυχάκι
Για το αυγολέμονο
2 αυγά χωριστά κρόκοι-ασπράδια
Χυμό από 2 λεμόνια

 

Εκτέλεση!!!

Αρχικά βάζουμε τη συκωταριά, το κρέας και τα εντεράκια να πάρουν μια βράση. Αφαιρούμε τον αφρό ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πάρουν άλλη μια βράση. Εν συνεχεία, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να αποβάλουν τα υγρά τους. Κατόπιν αυτού, τα κόβουμε σε δίσκο κοπής σε κομματάκια. Τοποθετούμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα εντόσθια, το κρέας, το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια προκειμένου να σωταριστούν. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε για 3 λεπτά περίπου προκειμένου να αποβάλει το αλκοόλ. Να σημειωθεί ότι ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα. Τέλος προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το άνηθο, το ρύζι (το οποίο έχουμε πλύνει καλά) και “σκεπάζουμε” με ζεστό νερό. Αν χρειαστεί επιπλέον νεράκι, προσθέτουμε. Το ρύζι πρέπει να βράσει καλά. Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο χτυπώντας αρχικά τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σαν αφρός, προσθέτουμε τους κρόκους μέχρι να ενσωματωθούν και προσθέτουμε λίγη-λίγη ποσότητα από το ζουμί (προσεκτικά προκειμένου να μην “κόψει”) και τέλος προσθέτουμε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα κουνώντας την κυκλικά ούτως ώστε να γίνει ομοιογενές. Τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα. Αφήνουμε να “ενωθούν” οι γεύσεις και τα υλικά για λίγα λεπτά και έτοιμη η μαγειρίτσα μας για σερβίρισμα!!! 😉😊😋
Καλή επιτυχία!!! ❤❤❤

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top