Κρεατοπιτα παραδοσιακή με φλουρί για βασιλόπιτα - Cook For All
Κρεατοπιτα παραδοσιακή με φλουρί για βασιλόπιτα

Κρεατοπιτα παραδοσιακή με φλουρί για βασιλόπιτα

Υλικά

– Παραδοσιακό φύλλο πίτας (10φύλλα)
– 2 Κιλά κρέας χοιρινό πολύ ψηλό κομμένο
– 1 /2Κιλό κρεμμύδια
– 1/2 κιλό πράσα
– 4 Αυγα
– 200 Γραμμ. βούτυρο
– 1/2 ματσάκι μαϊντανό
– Αλάτι
– Πιπέρι

Εκτέλεση

Αποσυσκευάζετε τά φύλλα και ψήνετε τα μισά Κόβετε το κρέας σε μικρά κομμάτια, το τσιγαρίζετε με κρεμμύδι τό πράσο και πι­πέρι.
Στη συνέχεια προσθέτετε λίγο νερό καί τό αφινετε, μέχρις ότου να λιώ­νει στο στόμα. Απλώνετε τά φύλλα πού δεν ψησατε βούτυρον οντας ανάμεσα από τά φύλλα στο ταψί, τοποθετείτε πάνω τους το κρέας και τρίβετε τα ψημένα φύλλα σε κομματά­κια.
Προσθέτετε το ζωμό από το βρασμένο κρέας.
Χτυπάτε 4 αυγά και περιχύνετε τη γέμιση. Καλύπτε­τε με δύο φύλλα.
Πριν προσθέτετε τό φλουρί.
Ψήνετε σε δυνατό φούρνο για 40 λεπτά περίπου.

Η Συνταγή είναι από Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ”.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top