Λαχανοντολμαδες με σάλτσα αυγολέμονο - Cook For All
Λαχανοντολμαδες με σάλτσα αυγολέμονο

Λαχανοντολμαδες με σάλτσα αυγολέμονο

Η Συνταγή είναι από την Αλεξάνδρα Κυριάκη – Ομάδα “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Υλικά!!!

1 μεγάλο αφράτο λάχανο για ντολμαδες
750 γρκιμά ανάμεικτο 500 γρ μοσχάρι250 γρ χοιρινό
1 κούπα ρύζι Καρολίνα
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκόρδο ψιλοκομμένο
Λίγο μαιντανό ψιλοκομμένο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
Αλάτι πιπέρι λάδι 1/2 κ.γ πάπρικα γλυκιά
Για την σάλτσα αυγολέμονο
2 κ σ κοφτές κορν φλάουερ
2 αυγά
1-2 λεμόνια

 

Εκτέλεση!!!

Κοβω το λάχανο σταυρωτά από κάτω και το βάζω σε αλατισμένο νερό να ανοίξει.Αφαιρω προσεκτικά τα φύλλα και κοβω τα χοντρά μέρη.
Σε μια λεκάνη βάζω τους κιμαδες το κρεμμύδι το σκόρδο το ρύζι τον ψιλοκομμένο μαϊντανό το φρεσκο κρεμμυδάκι αλάτι πιπέρι την πάπρικα και λίγο λάδι και ζυμώνω καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στρώνω τα χοντρά μέρη που αφαίρεσα από το λάχανο κάτω σε μια κατσαρόλα.Παιρνω ένα κομμάτι από το λάχανο βάζω από μια κουταλιά από το μείγμα του κιμά και τυλίγω.Τους βάζω επάνω από τα φύλλα τους καλύπτω με τα υπόλοιπα λάχανα. Ρίχνω λάδι και νερό μέχρι την μεση των λαχανοντολμάδων βάζω ένα πιάτο να τους πιέζει και μαγειρεύω σε σιγανή φωτιά 30-35 λεπτα.
Για την σάλτσα αυγολέμονο
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω μισό φλ από το νερό που εβρασα το λάχανο και διαλυω μέσα τις δυο κ.σ κορν φλάουερ
Στο μούλτι βάζω 1 ποτήρι από το ζουμί του φαγητου ζεστό των χυμό από 1-2 λεμόνια και τέλος τα 2 αυγά τα χτυπάω όλα μαζί και μετά το προσθέτω σιγά σιγά στο μείγμα με το κορν φλάουερ.Το βάζω στην φωτιά και ανακατέυω συνεχώς μέχρι να πήξει.Σερβιρω τους λαχανοντολμαδες με την σάλτσα από επάνω!!

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top