Η Συνταγή είναι από Spiridoulla Boubouli “ΑΛΜΥΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ”.
Υλικά
Για τη σάλτσα
3 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/3 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
4-5 κ σ. ελαιόλαδο
αλάτι θαλασσινό και πιπέρι κατά βούληση
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/2 ποτήρι νερού κρασί ροζέ ή κόκκινο
1 μεγάλο χταπόδι
1 1/2 πακέτο ζυμαρικά κοράλια
2 κ.σ. βούτυρο
4 κ.σ. ηλιέλαιο
Εκτέλεση
Αρχικά βράζουμε το χταπόδι και μόλις πάρει μια βράση αποσύρουμε από τη φωτιά και το τοποθετούμε σε σουρωτήρι. Μόλις κρυώσει αρκετά κόβουμε το χταπόδι μας σε μεγάλα κομμάτια.
Εν συνεχεία ετοιμάζουμε την σάλτσα τοποθετώντας σε κατσαρόλα τη ντομάτα και το κρεμμύδι και αφήνουμε να απορροφήσουν τα υγρά τους σε μέτρια φωτιά. Εν συνεχεία προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το χταπόδι ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Τέλος προσθέτουμε τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, άνηθο και λίγο ζεστό νερό προκειμένου να το σκεπάσουμε. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε νερό προσθέτοντας αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες βρασμού. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα περιχύνουμε με το βούτυρο και το ηλιέλαιο το οποίο έχουμε λιώσει καλά.
Έτοιμο για σερβίρισμα
Καλή επιτυχία!!!