Υλικά!!!
2 κολοκύθια πράσινα πολύ μεγάλα κομμένα σέ 3 κομμάτια, για 2-3 μερίδες φαγητού.
1 καρότο τριμμένο
3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα,
μισή πιπεριά κόκκινη τριμμένη,
1 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο και
μισή κούπα δυόσμο ψιλοκομμένο,
μισή κούπα λάχανο ψιλοκομμένο, δίνει απίστευτη γεύση,
μισό κουταλάκι του γλυκού και λιγότερο μαραθοσπορο,
αλατοπίπερο
ρίγανη,
2 φλιτζανάκια του καφέ ελαιόλαδο
1 ντομάτα
3-4 πιπεριτσες πράσινες σέ φετακια
1 κλωναρακι Σελέρυ ή σέλινο
χυμό από 1 λεμόνι
έλαιολαδο
ρύζι γκλασε και
μπασμάτι
Εκτέλεση!!!
Είχα δύο κολοκυθια πράσινα πολύ μεγάλα τά οποία τά έκοψα σέ 3 κομμάτια, οπότε γέμισα 6 κομμάτια για 2-3 μερίδες φαγητού.
Έφτιαξα την γέμιση… Εσκαψα τά κολοκυθια κράτησα 1 κούπα μόνο για την γέμιση, την υπόλοιπη ψίχα κράτησα στην κατάψυξη για κολοκυθοκεφτέδες κάποια άλλη φορά. Έβαλα 1 καρότο τριμμένο, 3 κρεμυδια ξερά ψιλοκομμένα, μισή πιπεριά κόκκινη τριμμένη, 1 κούπα μαϊντανό ψιλοκομμένο και μισή κούπα δυόσμο ψιλοκομμένο, μισή κούπα λάχανο ψιλοκομμένο, δίνει απίστευτη γεύση, μισό κουταλάκι του γλυκού και λιγότερο μαραθοσπορο, αλατοπιπερο ρίγανη, 2 φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο. Για καπάκια έβαλα 1 ντομάτα σέ φετουλες στο καθένα καθώς και 3-4 πιπεριτσες πράσινες σέ φετακια, τά βάζω σέ πλακέ κατσαρόλα, ρίχνω μέσα στο φαγητό 1 κλωναρακι Σελέρυ ή σέλινο,,1 δακτυλακι κολοκύθα πορτοκαλί, νερό καυτό από το βραστηρα, το χυμό από 1 λεμόνι λίγο ακόμα έτσι με το ροι έλαιολαδο από πάνω, ξανά αλατοπιπερο, βάζω το καπάκι, μόλις αρχίσει να κοχλάζει, χαμηλώνουμε σέ μέτρια φωτιά και βράζουμε για 50-55′ το φαγητό μας. Φυσικά και ρύζι γκλασε και μπασμάτι μισό μισό μέσα στην γέμιση. Το νερό μέχρι την μέση της κατσαρόλας…