Πισιες σιροπιαστες με αμύγδαλα - Cook For All
Πισιες σιροπιαστες με αμύγδαλα.

Πισιες σιροπιαστες με αμύγδαλα

Υλικά

για το φύλλο:
– 750 γρ. Χωριάτικο αλεύρι
– 250 γρ. Φαρίνα
– 1/2 φλυντζανι σπορελαιο
– 1 κουταλιά ξύδι
– 1 βανίλια
– Λίγη κανέλλα
Σιρόπι
– 3 φλυντζανια ζάχαρη
– 2 1/2 φλυντζανια νερό
– Ξυλάκι κανέλας
– Γαρύφαλλα
– 1 κουταλιά ανθονερο
– Λίγο λεμόνι
– Νερό χλιαρό για το ζύμωμα

Εκτέλεση

Σιρόπι:
Όταν κοχλάσει το αφήνουμε για ακόμη 7′ και όταν κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο γιατί πρέπει να είναι παγωμένο ( καλύτερα να το φτιάξουμε από την προηγούμενη μέρα )

Φύλλο:
Απλώς το φύλο το ανοίγω με νησιαστε τις τηγανιζω σε μέτρια φωτιά και το σιρόπι μας να είναι παγωμένο είναι τα μυστικά για να κάνουν κράτος κρατς.

Ανοίγουμε 3 μακρόστενα φύλλα στο πάγκο μας και αν κολλάει πασπαλιζουμε με νησιαστε το κάθε ένα αλείφουμε με πινελο βούτυρο λιωμένο ή λάδι ,ζάχαρη, κανέλλα τα βαζουμαι το ένα πανω στο άλλο το τυλίγουμε μακρόστενα κυλινδρικα στριφογυρίζομσι το κόβουμε σε μικρά κομματάκια το πατάμε και το ανοίγουμε ελαφρώς με τον πλάστη.

Τις τηγανίζουμε σε βαθουλη κατσαρόλα με αρκετό λάδι και σε μέτρια φωτιά ωσότου να ροδοκοκκινησουν τις βάζω μια μια σε σιρόπι παγωμένο ( με αυτό το τρόπο θα σας πάρει 1 φλυντζάνι σιρόπι για ένα κιλό αλεύρι) να μην σας γίνουν πολλά γλυκιες να σας μείνουν τραγανες και πασπαλιζω με αμυγδαλοσκονη.

Η Συνταγή είναι από Andriana Antoniou, Ομάδα – “Αγαπώ τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική.Οι συνταγές μας😍😍😍”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top