Υλικά
Παντεσπάνι
4 αυγά
140γρ ζάχαρη
130γρ αλεύρι
8γρ μπεϊκιν παουντερ
80γρ γάλα
40γρ κακαο
100γρ σπορέλαιο
Βανίλια και λίγο αλάτι
Κρέμα
400γρ γάλα
130γρ ζάχαρη
3 κρόκους
35γρ κορν φλάουρ
250γρ κρέμα γάλακτος
100γρ κουβερτούρα
Γλασο
80γρ κρέμα γάλακτος
80γρ κουβερτούρα
Εκτέλεση
Παντεσπάνι
Πρώτα ανακατεύουμε πολύ ζεστό γάλα με κακάο και αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε πάρα πολύ καλά αυγά με τη ζάχαρη περίπου 10λεπτα.
Μετά προσθέτουμε σπορέλαιο και αλεύρι με μπεϊκιν παουντερ.
Ανακατεύουμε προσεκτικά. Και στο τέλος μίγμα γάλα-κακάο.
Αδειάζουμε τη ζύμη σε φόρμα 20 εκατ και ψήνουμε 25-30 λεπτά.
Κρέμα
Φτιάχνουμε τη κρέμα πατισερι.
Απλά ανακατεύουμε όλα τα υλικά και βάζουμε στην φωτιά και βράζουμε μέχρι να πήξει.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Στην ζέστη κρέμα γάλακτος λιώνουμε κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Κρύα κρέμα χτυπάμε για να πήξει και ανακατεύουμε με κρέμα πατισερι.
Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.