Η Συνταγή είναι από Eleni Martidou – “Χρυσοχέρες/ηδες με μεράκι!!!”.
Υλικά!!!
για 2 ταψιά φούρνου:
1 κεσεδακι γιαούρτι αγελαδινό η πρόβειο (250 γρ) Κάνει και στραγγιστό αν δεν έχετε κανονικό γιαούρτι.
130 γρ. βιταμ (μαργαρίνη) λιωμένη η βούτυρο φρέσκο ανάλατο και αυτό λιωμένο.
250 γρ. ηλιέλαιο η καλαμποκέλαιο
1 φλ. του Ελληνικού καφέ ξύδι
900 γρ. (Περίπου) αλεύρι για όλες τις χρήσεις η μέχρι να γίνει μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας και να πλάθεται
Αν θέλετε βάζετε μόνο ολικής αλέσεως, η μισό μισό
1 μπέικιν παουτερ
Λίγο αλάτι
Γέμιση:
350 γρ. φέτα την τριμμένη
150 γρ. ανθότυρο, η άλλο κίτρινο τυρί τριμμένο, η Χαλουμι τριμμένο
1 αυγό
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί
Προαιρετικά: βάζουμε λίγο ξηρό δυόσμο, μαύρο πιπέρι και λίγο μπούκοβο στη γέμιση αν δεν θα φάνε παιδιά.
Επιπλέον γάλα εβαπορέ για επάλειψη, η κρόκος ένας αυγού
Εκτέλεση!!!
Ανάβουμε το φούρνο στους 200’C βαθμούς αέρα.
Με τα υλικά της ζύμης κάνουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας.
Αφήνουνε για 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
Παίρνουμε ζύμη με τα χέρια μας 50 η 30 γρ. Και σε μια επιφάνεια απλώνουμε με τη παλάμη μας τη ζύμη και κάνουμε ένα οβάλ πιτάκι.
Βάζουμε γέμιση και το επανωτιζουμε να κλείσει.
Αλείφουμε με γάλα εβαπορέ και πασπαλίζουμε σε μερικά με παπαρουνοσπορο, η με φυλλαράκια αμυγδάλου, η με σπόρια.
Σε κάποια μπορούμε να βάλουμε Βερύκοκο αντί τυρί η και νουτελα.
Τοποθετούμε σε λαμαρίνα πάνω σε χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε στους 200’C βαθμούς αέρα μέχρι να αρχίσουν να ροδίσουν και κατόπιν χαμηλώνουμε στους 180’C βαθμούς μέχρι να ψηθούν και από κάτω.
Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι μου…
Δοκιμάστε τα για σνακ στο σχολείο η στη δουλειά. Μένουν τραγανά για μέρες.
Μυστικά: μπορείτε να βάλετε και κιμά. Σωτάρετε με λιγο ελαιόλαδο, κρεμμύδι, σκόρδο, πιπερι, πολύ λίγο μαϊντανό η άνηθο και λίγη κέτσαπ (προαιρετικά) δεν θέλουμε να έχει υγρά ο κιμάς …γίνονται φανταστικά.