Υλικά
• 400 γρ. τόνο κονσέρβας σε νερό, σουρωμένος
• 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο + έξτρα για το σερβίρισμα
• 1 μεσαίο αυγό
• Ξύσμα από 1 λεμόνι
• Χυμό από ½ λεμόνι
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια + έξτρα για το σερβίρισμα
• 50 γρ. φρυγανιά
• 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
• Αλάτι, χονδρό
• Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
• Φρέσκο δυόσμο, χοντροκομμένο
• Ψητές πατάτες, για το σερβίρισμα
• Χοντροκομμένο μαρούλι, για το σερβίρισμα
• Φέτες λεμονιού, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
• Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε μέσα τον τόνο, το ελαιόλαδο, το αυγό, το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι και ανακατεύουμε
• Ψιλοκόβουμε καλά τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα προσθέτουμε μέσα μαζί με την φρυγανιά, το αλεύρι, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο και ανακατεύουμε
• Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, πλάθουμε 6-8 μπιφτέκια και τα ρίχνουμε μέσα
• Ψήνουμε από κάθε πλευρά για 3-5 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, αφαιρούμε από το τηγάνι και σερβίρουμε με ψητές πατάτες, φρέσκο κρεμμυδάκι, φέτες λεμονιού, ελαιόλαδο και λίγο μαρούλι
Η Συνταγή είναι από τον Αλέξανδρος Φούκας της ομάδας “Χρυσοχέρες/ηδες με μεράκι!!!”.