Η Συνταγή είναι από τον Αλέξανδρος Φούκας της ομάδας “Χρυσοχέρες/ηδες με μεράκι!!!”.
Υλικά!!!
• 2 κρεμμύδια
• 2 σκ. σκόρδο
• 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 πράσο
• 500 γρ. μανιτάρια
• 60 ml κόκκινο κρασί
• 1 κύβο ζωμό λαχανικών
• 1,2 λίτρα νερό
• 200 ml κρέμα γάλακτος
• Αλάτι, χονδρό
• Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
• Ρίγανη
• Φρυγανισμένο ψωμί για το σερβίρισμα
Εκτέλεση!!!
• Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, χοντροκόβουμε τα κρεμμύδια, ψιλοκόβουμε τα σκόρδα και τα προσθέτουμε μέσα μαζί με το ελαιόλαδο
• Σοτάρουμε για 2 λεπτά, προσθέτουμε το πράσο κομμένο σε μισοφέγγαρα και αφήνουμε να καραμελώσουν για άλλα 3-4 λεπτά
• Κόβουμε τα μανιτάρια σε ακανόνιστα κομμάτια της αρεσκείας μας, τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά μέχρι να χάσουν υγρασία και να πέσει ο όγκος τους
• Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί προσθέτουμε τον κύβο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη το νερό και σιγοβράζουμε με κλειστό το καπάκι για 25-30 λεπτά
• Περίπου 5 λεπτά πριν ολοκληρώσουμε την σούπα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος
• Αφαιρούμε από την φωτιά και σερβίρουμε με λίγο έξτρα ελαιόλαδο, ρίγανη και φρυγανισμένο ψωμί
Tips:
• Το νερό είναι ενδεικτικό, μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερο άμα βγει πολύ πηχτή η σούπα μας