Η Συνταγή είναι από Eleni Martidou της ομάδας “Χρυσοχέρες/ηδες με μεράκι!!!”.
Υλικά!!!
50 γρ. βούτυρο φρέσκο
20 ml. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μεγάλο κόκκινο κομμένο σε φέτες
250 γρ. μανιτάρια μικρά ολόκληρα, η μεγάλα κομμένα σε φέτες
1 κιλό μοσχαρίσιο φιλέτο κομμένη σε φέτες όσο ένα δάχτυλο
100 ml. κονιάκ
2 κ.σ χυμό ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα γλυκειά
Λίγο Worcester sauce
100 ml. χλιαρό νερό
1 κύβο ζωμό, μοσχάρι η κότας
1 κ.σ. μουστάρδα
150 ml κρέμα γάλακτος φυτική
1 συσκευασία sour cream
Εκτέλεση!!!
Ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και σοτάρουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Στο άλλο τηγάνι ρίχνουμε λιγο βούτυρο και σωτάρουμε το μοσχάρι σε δυνατή φωτιά. Αφήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα, από τις δύο πλευρές. Προσθέτουμε το κονιάκ και όταν εξατμιστεί η αλκοόλη προσθέτουμε το νερό με τον κύβο, τη μουστάρδα, το χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι, την γλυκειά πάπρικα, λίγη Worcester sauce και το μείγμα κρεμμύδιων που κρατήσαμε. Όταν εξατμιστούν τα πολλά υγρα και εχει μαλακώσει το κρέας προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το souer cream. Ανακατέυουμε και προσέχουμε να μην μας κολλήσει. Αφού εχει χυλώσει η σάλτσα κλείνουμε το μάτι και σερβίρουμε ζεστό με πουρέ πατάτας και βραστά λαχανικά.
Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι μου