Υλικά!!!
2 στήθη κοτόπουλο κομμένες σε μεγαλες φέτες
250 γρ. μανιτάρια μικρά ολόκληρα η λευκά κομμένα σε φέτες
2 μικρά κρεμμύδια κόκκινα στο μουλτι
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 φλιτζ. γάλα 2%
4 κ.σ. ελαιόλαδο και επιπλέον 2 γεμάτες κ.σ. βούτυρο φρέσκο
2 κ.σ αλεύρι για τη σάλτσα
Μπαχαρικά:
Μοσχοκάρυδο
Θυμάρι
Πιπέρι
Τερμερικ
Κάρι
Αλάτι
1 κύβο λαχανικών (χωρίς αλάτι)
Φρέσκια ρίγανη η ξηρή
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Πιπεριές πράσινες μικρές (προαιρετικά)
Εκτέλεση!!!
Στο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σωτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Κατόπιν προσθέτουμε το Κοτόπουλο και σωτάρουμε όλα μαζι. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, τα μανιτάρια και σκεπάζουμε με καπάκι. Σε χαμηλή φωτια αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και να εξατμιστούν ελαφρά.
Τώρα προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Κατόπιν ρίχνουμε τον κύβο και το γάλα. Ανακατεύουμε και αφήνουνε δεσει η σάλτσα σε σιγανή φωτιά, όχι να βράσει. Στο διάστημα αυτό ανακατεύουμε συχνά και ελέγχουμε να μην μας κολλήσει. Προσθέτουμε τις πράσινες πιπεριές κομμένες στη μέση, λίγη παρμεζάνα, κλωναρακια απο φρέσκια ρίγανη η θυμάρι και ανακατεύουμε μια φόρα. Δοκιμάζουμε για αλάτι- πιπέρι και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα.
Σερβίρουμε ζεστό το φαγητό με ζυμαρικά, η πουρέ πατάτας, η ρύζι και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.
Καλή επιτυχία φίλες και φίλοι μου ….
Καταπληκτική και ελαφριά η σάλτσα αυτή θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους