Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά!!!
Για το σιρόπι
150 γρ. νερό
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
50 γρ. κονιάκ
Για το παντεσπάνι
5 αυγά, μεσαία
130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
150 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
βούτυρο, για το ταψί
Εκτέλεση!!!
Η κρέμα είναι έτοιμη ζαχαροπλαστικής με γεύση μιλφέιγ και βάζω ενδιάμεσα βύσσινο γλυκό του κουταλιού.
Για το σιρόπι
Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη, το κονιάκ, και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση και να λιώσει η ζάχαρη.
Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά.
Για το παντεσπάνι
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα αβγά και τη ζάχαρη, και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα για 3-4 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα και να γίνει σαν κρέμα.
Απλώνουμε βούτυρο σε ένα στρογγυλό ταψάκι 20 εκ. και απλώνουμε στη βάση λαδόκολλα. Απλώνουμε βούτυρο και στη λαδόκολλα και αφήνουμε στην άκρη.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και αφήνουμε στην άκρη.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε τη βανίλια, το αλάτι, το αλεύρι, και ανακατεύουμε με μια κουτάλα, με απαλές κινήσεις, για να μην χάσει τον όγκο του το μείγμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψάκι και ψήνουμε στον φούρνο για 30-35 λεπτά
Η συνταγή για το παντεσπάνι είναι του Άκη Πετρετζίκη.