Η Συνταγή είναι από Αλέξανδρος Φούκας της ομάδας “Απλές Συνταγές βήμα-βήμα”
Υλικά
Για τα κεμπάπ:
• 1 μεσαίο κρεμμύδι
• 2-3 σκ. σκόρδο
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
• 500 γρ. αρνίσιο κιμά
• 60 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
• ½ κ.σ. κανέλα
• ½ κ.σ. κύμινο
• ½ κ.σ. τσιμένι
• ½ κ.γ. μπαχάρι
• ½ κ.γ. πάπρικα, καυτερή
• Αλάτι & πιπέρι
• Ρίγανη, αποξηραμένη
• Φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Για το σερβίρισμα:
• 1 μεσαία ντομάτα
• 1 μεσαίο αγγούρι
• 1 μεσαίο κρεμμύδι
• Πίτες για σουβλάκι
• Γιαούρτι, στραγγιστό
• Σάλτσα ντομάτας
Εκτέλεση
Για τα κεμπάπ:
• Βάζουμε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα προσθέτουμε μέσα μαζί με 1 κ.σ. ελαιόλαδο
• Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά να μαλακώσει, προσθέτουμε τον πελτέ, σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό και αφαιρούμε σε ένα μεγάλο μπολ
• Στο μπολ προσθέτουμε τον κιμά, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, την φρυγανιά, την κανέλα, το κύμινο, το τσιμένι, το μπαχάρι, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά
• Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες. Μπορούμε να αφήσουμε και όλο το βράδυ άμα θέλουμε
• Παίρνουμε λίγο από τον κιμά μας και τον πλάθουμε γύρο από ένα ξυλάκι για σουβλάκι
• Βάζουμε την σχάρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε πάνω τα κεμπάπ, πιέζουμε ελαφρώς ώστε να πάρει ένα πλακουτσοτο σχήμα και τα ψήνουμε για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά
Για το σερβίρισμα:
• Κόβουμε την ντομάτα σε ροδέλες, το αγγούρι σε μισοφέγγαρο, το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και σερβίρουμε σε ένα πιάτο με τις πίτες από κάτω, από πάνω τα κεμπάπ, το γιαούρτι και την σάλτσα ντομάτας
Tips:
• Άμα τα ξυλάκια που χρησιμοποιούμε είναι πολύ λεπτά και σπάνε εύκολα, μπορούμε να βάλουμε 2 για κάθε κεμπάπ