Ομελέτα με πατάτα και μανιτάρια - Cook For All
Ομελέτα με πατάτα και μανιτάρια

Ομελέτα με πατάτα και μανιτάρια

Υλικά

– 80 γρ. μανιτάρια
-‌ 2 κ.σ. ελαιόλαδο
-‌ 150 γρ. πατάτα, καθαρισμένη
-‌ 3 μεσαία αυγά
-‌ 50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
-‌ 1/2 ντομάτα, για το σερβίρισμα
‌- Αλάτι, ψιλό
-‌ Φρέσκια ρόκα, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε ένα τηγάνι με διάμετρο 28 εκ. σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και τα ρίχνουμε μέσα μαζί με 1 κ.σ. ελαιόλαδο
‌Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, τρίβουμε την πατάτα στον χοντρό τρίφτη, την προσθέτουμε μέσα μαζί με λίγο αλάτι και σοτάρουμε για άλλα 4-5 λεπτά
‌Απλώνουμε καλά την πατάτα με τα μανιτάρια να πιάσει όλη την επιφάνεια του τηγανιού
‌Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά μαζί με λίγο αλάτι, χτυπάμε με ένα πιρούνι να ανακατευτούν καλά και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι
‌Σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά
‌Αφαιρούμε από την φωτιά, προσθέτουμε την γραβιέρα, διπλώνουμε την ομελέτα στην μέση και την βάζουμε σε ένα πιάτο
‌Σε ένα μπολ βάζουμε την ντομάτα κομμένη σε ακανόνιστα κομμάτια, την ρόκα, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε δίπλα στην ομελέτα.

Η Συνταγή είναι από Αλέξανδρος Φούκας της ομάδας “Απλές Συνταγές βήμα-βήμα”

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top