Υλικά
Για φόρμα 22-24 εκατ
Κρέμα
– 500μλ γάλα
– 100γρ ζάχαρη
– 1 αυγό
– 60γρ κορν φλάουρ
– 50γρ βούτυρο
– Βανίλια
Για ζύμη
– 4 αυγά
– 120γρ ζάχαρη
– 75μλ σπορέλαιο
– 150γρ γάλα
– 300γρ αλεύρι
– 30γρ κακαο
– 8γρ μπεϊκιν παουντερ
– Βανίλια
– λίγο αλάτι
γλάσο
– 100γρ κουβερτούρα
– 50γρ καβουρδισμενα καρύδια
– 3κουτ.γλ σπορέλαιο
Εκτέλεση
Πρώτα ετοιμαζουμε την κρέμα
Ανακατεύουμε όλα υλικά και βάζουμε στην φωτιά να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις πήξει βγάζουμε από την φωτιά και σκεπάζουμε με την μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη.
Γαι ζύμη:
Χτυπάμε ελαφρώς αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε σπορέλαιο, γάλα και στερεά υλικά.
Αδειάζουμε τη ζύμη σε μία φόρμα και στην μέση βάζουμε κρέμα πατισερι.
Ψήνετε μαζί και η ζύμη και κρέμα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 30-35 λεπτά στις αντιστάσεις.
Αφήνουμε καλά να κρυώσει και από πάνω ρίχνουμε γλασο.
γλάσο
Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων σε χαμηλή ισχύ, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να λιώσει ομοιόμορφα.
Αλέστε τα καβουρδισμένα καρύδια σε χοντρό αλεσμένο.
Προσθέστε τα καρύδια και το σπορέλαιο στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αφήστε το γλάσο να κρυώσει ελαφρώς, περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι να πήξει ελαφρώς.
Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.