Η Συνταγή είναι από την Elena Psillia της ομάδας “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά!!!
500γρ κιμά μοσχαρίσιο
500γρ κιμά χοιρινό
3-4 φέτες ψωμί
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κσ μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 αυγό
2 κσ λευκό ξύδι
3 κσ σάλτσα ντομάτας, pummaro
Ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση!!!
Σε μεγάλο μπωλ βάζουμε το κιμά. το ψωμί το μουλιαζουμε σε νεράκι και στραγγίζουμε καλα. Προσθέτουμε όλα τα υλικά μας και ζυμώνουμε πολύ καλά. Κλείνουμε με διαφανή μεμβράνη και βάζουμε το κιμά στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά.
Βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε μπιφτέκια στο μέγεθος που θέλουμε. Τα τοποθετούμε σε ταψί, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και λίγη ρίγανη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς, στον αέρα μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Ελέγχουμε στη μέση του χρόνου να τα γυρίσουμε. Γίνονται πεντανόστιμα και πολύ αφράτα!!! Καλή επιτυχία!!
Πλάθω τα μπιφτέκια μου πάντα παχουλα
Μην τα ψήσετε πολύ και στεγνώσουν