Η Συνταγή είναι από Alex Foukas – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟΦΑΓΑΔΕΣ”.
Υλικά!!!
• 4 μεσαία αυγά
• 250 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
• 150 γρ. γάλα, χλιαρό
• 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
• 290 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
• 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
• 1 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
• 25 γρ. κακάο
• Άχνη ζάχαρη, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση!!!
• Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα αυγά, την ζάχαρη και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν
• Χαμηλώνουμε ταχύτητα, προσθέτουμε το γάλα, το βούτυρο, μόλις ομογενοποιηθεί ρίχνουμε μέσα 230 γρ. από το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και χτυπάμε για άλλα 10-20 δευτερόλεπτα
• Βάζουμε 400 γρ. από το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε στο μείγμα που έχουμε κρατήσει στον κάδο του μίξερ το υπόλοιπο αλεύρι, την βανίλια και ανακατεύουμε
• Στο μείγμα που έχουμε στο μπολ βάζουμε μέσα το κακό και ανακατεύουμε
• Σε μια βουτυροαλευρωμένη στρογγυλή φόρμα για κέικ 22 εκ. με τρύπα στην μέση ρίχνουμε πρώτα το μείγμα της βανίλιας, ύστερα το μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε ελαφρώς με ένα μαχαίρι ή ένα πιρούνι ώστε να κάνει το χαρακτηριστικό σχέδιο μέσα
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για περίπου 40 λεπτά, αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε
Tips:
• Προσέχουμε να μην ανακατέψουμε πολλή μέσα στην φόρμα για να μην πάρει όλο το κέικ το χρώμα του κακάο