Υλικά
– 8 γαρίδες μέτριες κατά προτίμηση φρέσκιες
– 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
– 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 1 σκελ. σκόρδο
– 1 καυτερή πιπερίτσα ή μπούκοβο
– 1/4 φλ. ούζο
– 1 πρέζα/ες καστανή ζάχαρη (προαιρετικά)
– 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ
– 2 κ.γ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
– Αλάτι
– Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
– 300 γρ. σπαγγέτι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ολόκληρη τη σκελίδα του σκόρδου για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και την καυτερή πιπερίτσα, για έξτρα σπιρτάδα.
Σβήνουμε με το ούζο, και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1-2 λεπτά.
Βγάζουμε τις γαρίδες σε μία πιατέλα και τις σκεπάζουμε.
Να θυμάστε ότι είναι σημαντικό να μην παραβράσετε τις γαρίδες.
Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και τις ντομάτες και βράζουμε για 7-8 λεπτά.
Ξαναρίχνουμε τότε τις γαρίδες να βράσουν, για 2 λεπτά μόνο, με τη σάλτσα.
Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε με μία τσιμπίδα.
Τα ρίχνουμε στο τηγάνι όπως στάζουν νερό και τα αφήνουμε να βράσουν μέσα στη σάλτσα για 1 λεπτό, σε δυνατή φωτιά για να γλασάρει η σάλτσα.
Πασπαλίζουμε τη μακαρονάδα με το μαϊντανό.
Σερβίρουμε αμέσως.
Η Συνταγή είναι από Ntina Spiroudi – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…Irini Patiloudi.”.