Σαρμάδες Καστοριάς - Cook For All
Σαρμάδες Καστοριάς

Σαρμάδες Καστοριάς

Η Συνταγή είναι από Αικατερίνη Παπαδοπούλου – “Μαγειρικη”

Υλικά

1 λάχανο μεγάλο ολόκληρο, περίπου 3 κιλά.
1 κιλό χοιρινό κιμά.
1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι.
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
3 ποτήρια (του νερού) νερό.
5-6 κόκκους μοσχοπίπερο.
Μαυροπίπερο.
Λίγο αλάτι.

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε τον κιμά με το ρύζι, το μαυροπίπερο και λίγο αλάτι.
Αφαιρούμε ένα ένα τα φύλλα από το λάχανο, τα γεμίζουμε με μία κουταλιά κιμά και τα τυλίγουμε.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα στρώνουμε μερικά φύλλα λάχανου και πάνω στα φύλλα τοποθετούμε ένα ένα τα τυλιγμένα λαχανόφυλλα (σαρμάδες) με τον κιμά. Όταν τοποθετηθούν όλοι οι σαρμάδες, προσθέτουμε το βούτυρο, το νερό και τους κόκκους του μοσχοπίπερου. Καλύπτουμε τους σαρμάδες με ένα πιάτο για να μείνουν σταθεροί, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top