Γαλατόπιτα - Cook For All
Γαλατόπιτα

Γαλατόπιτα

Η Συνταγή είναι από Μαντυ Μπαξιβανη της ομάδας “Οι Συνταγές 🍽 Της Παρέας”

Υλικά

Ταψί Ν0 30 καλά βουτυρωμένο.
1 λίτρο γάλα.
8 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
1 κουταλιά της σούπας κορν φλαουρ.
12 κουταλιές της σούπας φουσκωτες ζάχαρη.
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου.
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
1 βανιλετα.
1 ξύλο κανέλας.
1 φλούδα λεμονιού.
1 πρέζα αλάτι ψιλό
2 φύλλα κρουστας η αν θέλετε ανοίγετε δικό σας, πολύ λεπτό.

Εκτέλεση

Σε ένα μπωλ βάζω μια κούπα γάλα και ριχνω το αλεύρι και το κορν φλαουρ. Ανακατεύω πολύ καλά να μην σβολιασει.
Έχω ήδη ζεστάνει το υπόλοιπο γάλα ελαφρώς, ριχνω όλα τα υλικά και ανακατεύω συνεχώς.
Αφού πάρει βράση έχω ήδη βουτυρωσει το ταψί πολύ καλά, στρωνω ένα φύλλο τό περνάω με βούτυρο και πασπαλιζω κανέλα και ελάχιστη καστανή ζάχαρη , έτσι γίνετε τραγανό το φύλλο. Το ίδιο και το δεύτερο φύλλο.
Ρίχνω την κρέμα αφού έχει κρυώσει λίγο, γυρνάω γύρω γύρω τα φύλλα προς τα μέσα και πασπαλιζω κανέλα και λίγο λαδάκι για να πάρει ωραίο χρώμα.
Ψήνω αντιστάσεις Προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για περίπου μία ώρα.
Αφήνω να κρυώσει την βάζω στην πιατέλα και σερβίρω.
Αν σας αρέσει πασπαλίζετε ζάχαρη άχνη.
Εγώ δεν βάζω.
Η γιαγιά μου έλεγε:: Το γαλακτομπούρεκο θέλει σιμιγδάλι.
Η γαλατοπιτα θέλει αλευρι και κανέλα. Και η μπουγάτσα θέλει ζάχαρη άχνη. Εγώ προτείνω.
Έσεις επιλέγετε.

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top