Η Συνταγή είναι από Ελληνική Κουζίνα της ομάδας Οι Συνταγές 🍽 Της Παρέας”
Υλικά
1 κουτι φυλλο κρουστας
250 γρ.αγελαδινο βούτυρο
Υλικά για την κρεμα
3 αυγα
3 κουπες γαλα
4 κου.σουπας νεσεστε
2 βανιλιες
3/4 κούπας ζαχαρη
1 κου.σουπας βιταμ
Υλικά για το σιροπι
1,5 κουπα ζαχαρη
2 κουπες νερο
1 κου.σουπας γλυκοζη
λιγο χυμο λεμονιου
1 βανιλια
Εκτέλεση
Ετοιμαζουμε πρωτα την κρεμα μας γιατι πρεπει να ειναι καλα παγωμενη. Χτυπαμε σ’ενα μπολ τ’αυγα με 1 κουπα γαλα και το νισεστε. Βαζουμε 2 κουπες γαλα στην κατσαρολα τη ζαχαρη και τη βανιλια και ανακατευουμε με το συρμα. Μολις αρχισει να δενει προσθετουμε το μειγμα των αυγων ανακατευουμε μεχρι να πηξει η κρεμα, τραβαμε απο τη φωτια και ριχνουμε το βουτυρο. Ανακατευουμε, την αφηνουμε λιγα λεπτα και μετα σκεπαζουμε με μεμβρανη και τη βαζουμε ψηγειο να παγωσει καλα. Ανοιγουμε το φυλλο κρουστας και το κοβουμε σε 4 μεγαλες λωριδες αν τα θελουμε μεγαλα. Για πιο μικρα το κοβουμε σε περισσοτερα!
Λιωνουμε το βούτυρο και παιρνουμε 1 κομματι το απλωνουμε το βουτηρωνουμε με το πινελακι και συνεχιζουμε. Σε καθε τριγωνο βαζουμε 4 λωριδες το διπλωνουμε προσεκτικα κοβουμε μ’ενα μαχαιρακι λεπτη λωριδα πανω στην ακρη στο τριγωνο και ειναι ετοιμο ανοιχτο για γεμισμα η αν θελουμε βαζουμε μεσα ενα κομματι αλουμινοχαρτο σαν μπαλα και ειναι ετοιμο ανοιχτο. Αραδειαζουμε στο ταψι βουτηρωνουμε τα τριγωνα και ψηνουμε στους 190 για ενα 20 λεπτα περιπου. Τα αφηνουμε να κρυωσουν καλα και ετοιμαζουμε το σιροπι. Βαζουμε τα υλικα μας ολα μαζι και το αφηνουμε ενα 10λεπτο να δεσει. Αφηνουμε 5 λεπτα να κρυωσει το σιροπι βουταμε τα τριγωνα τα αφηνουμε στην ακρη να στραγγισουν λιγο
και να κρυώσουν. Γεμίζουμε την κρεμα με κουταλακι η κορνε, ριχνουμε με ενα κουταλακι
λίγο σιρόπι ακόμα πιάνω στο φύλλο και ειναι έτοιμα!
Καλή Σας Επιτυχία