Χαλβάς Φαρσάλων - Cook For All
Χαλβάς Φαρσάλων

Χαλβάς Φαρσάλων

Υλικά

– 400 γρ νισεστέ
– 1 λιτρο νερό
– 600 γρ ζάχαρη
– 100 μλ ηλιέλαιο
– 100 γρ αμυγδαλα ασπρισμένα
– 3-4 κ σ ζάχαρη για το καραμέλωμα
– Λίγη κανέλα!

 

Εκτέλεση

Σε μια λεκανιτσα βάζω το νερό με τα 400 γρ ζάχαρη το λάδι το νισεστε και ανακατέυω καλά με το σύρμα να ενσωματωθούν και να γίνει ένα λείο μείγμα.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνω σιγά σιγά τα άλλα 200 γρ ζάχαρη να λιώσουν και να γίνουν καραμελα .
Μόλις πάρει ωραίο χρώμα ή καραμέλα ρίχνω με προσοχή το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατέυω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.
Έχω καβουρντισει τα αμύγδαλα και τα ριχνω στο μείγμα.
Στρωνω σε ένα ταψακι 30 εκ και από επάνω βάζω τις 4 κ.σ ζάχαρη και ψήνω στους 200 στο γκριλ μέχρι να καραμελωσει περίπου 10 λεπτά.
Πασπαλιζω με κανέλα! Καλό γλυκό Σαββατοκύριακο σε όλους!!!



 
Η Συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

 


Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top