Υλικά
(για 6 άτομα):
2 κιλά αγκινάρες
χυμό 1 1/2 λεμονιού
1 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
1-2 κουτ. σούπας αλεύρι
2 μέτρια λεμόνια
3 μικρές πατάτες
6 μικρά κρεμμύδια
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
2-3 καρότα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
πιπέρι & αλάτι
Εκτέλεση
- Βάζετε σε μια λεκάνη αρκετό νερό, στύβετε μέσα μισό λεμόνι και 1-2 κουταλιές αλεύρι
- Καθαρίζετε τις αγκινάρες. Αφαιρείτε όλα τα φύλλα και ξύνετε με ένα κουταλάκι το εσωτερικό τους για να φύγουν τα χνούδια, αφήνοντας σε κάθε αγκινάρα δύο δάχτυλα κοτσάνι.
- Αφού τις τρίψετε καλά με τις λεμονόκουπες, τις ρίχνετε στη λεκάνη με το νερό.
- Βάζετε σε δυνατή φωτιά την κατσαρόλα με το λάδι, τα κρεμμύδια, ξερά και φρέσκα, τον άνηθο, τα καρότα, τις πατάτες, τα κοτσάνια από τις αγκινάρες, αλάτι, πιπέρι, το χυμό 1 1/2 λεμονιού και δύο ποτήρια νερό.
- Ξεπλένετε τις αγκινάρες και τις αραδιάζετε στην κατσαρόλα. Χαμηλώνετε τη φωτιά και τις αφήνετε να βράσουν καλά μέχρι να πιούν όλο το νερό και να μείνουν με το λάδι τους. ‘Οσο βράζουν οι αγκινάρες δεν πρέπει να τις ξεσκεπάζετε πολύ συχνά, γιατί μαυρίζουν.
Καλή σας επιτυχία!!!!!