Μαρμελάδα μήλο πορτοκάλι καρότο και κανέλα - Cook For All
Μαρμελάδα μήλο, πορτοκάλι, καρότο και κανέλα

Μαρμελάδα μήλο πορτοκάλι καρότο και κανέλα

Υλικά

– 1 κιλό μήλα μπανανομηλα (καθαρισμένα)
– 1 κιλό ζάχαρη
– 300 γραμμ καρότα
– 1 ποτήρι νερού φρέσκο χυμό πορτοκάλι
– Ξύσμα από δύο πορτοκάλια
– 2 βανίλιες
– 1 ξύλο κανέλα
– Χυμό από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε μικρά κομμάτια τα ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμόνιου για να μη μαυρίσουν. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν για 15 λεπτά. Με ένα πιρούνι η με την κουτάλα του πουρέ λιώνουμε το μήλο, αν θέλουμε αφήνουμε και μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το καρότο που έχουμε τριμμένο στον τρίφτη στην λεπτή μεριά, συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά. Στα 20 λεπτά ρίχνουμε το ξύλο κανέλας και ανακατεύουμε συχνά. Περίπου στα 40 λεπτά είναι έτοιμη, λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και την βανίλια.
Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Η Συνταγή είναι από Ουρανία Καρδάμη – Ομάδα “Ρεας γευσεις!”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top