Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά!!!
για το φύλλο
2 Κούπες του νες καφέ αλεύρι σταρένιο
1 Φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1κουτ. γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι του καφέ ξίδι
χλιαρό νεράκι όσο πάρει..!!
για την γέμιση
500 γρ Σπανάκι
Λίγα σέσκουλα
2 Πράσα
2 Μεγάλα ξερά κρεμμύδια
3 Φρέσκα κρεμμυδάκια
1 Κούπα ψιλοκομμένο άνηθο
1 Κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 Αυγά
1/4 Τυρί φέτα
Αλάτι, πιπέρι λαδάκι!!
Εκτέλεση!!!
Έκοψα μικρά κομμάτια τα χόρτα και έστυψα καλά το σπανάκι και σέσκουλα, έτριψα με αλάτι να βγάλουν όλα τα υγρά τους… Ανακάτεψα με τα κρεμμύδια και πράσα καλά τσιγαρισμένα και τα υπόλοιπα υλικά. Άνοιξα 5 φύλλα τα 3 κάτω και τα δύο επάνω με λάδι κάθε φύλλο…άλειψα λαδάκι το ταψί και πασπάλισα με λίγο αλεύρι, έβαλα τα 3 φύλλα κάτω έριξα την γέμιση σκέπασα με τα άλλα φύλλα και χαράκωσα ελαφρά σε σχήμα ηλίου και θα έψηνα στους 180 αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου!!!