Υλικά!!!
400 γρ. μπισκότα digestive (σε πούδρα)
100 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
400 ml κρέμα γάλακτος (χτυπημένη σε σαντιγί)
300 γρ. τυρί κρέμα
250 γρ. τυρί mascarpone
1 κ.γ βανίλια
1/2 φλ. ζάχαρη άχνη
Για το σιρόπι βύσσινο:
250 γρ. βύσσινο σε κονσέρβα
1,5 φλ. ζάχαρη
4-5 κ.σ. κορν φλάουρ (διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό)
Εκτέλεση!!!
Βάζουμε τα μπισκότα με το βούτυρο και το αλάτι στο multi και τα αλέθουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια πούδρα.
Βάζουμε το μίγμα σε ένα ταψί και το ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά. Το ψήσιμο της βάσης είναι προαιρετικό. Πιστεύω πως ψημένο το μπισκότο γίνεται πιο τραγανό, είναι ωστόσο ένα βήμα που μπορεί να παραληφθεί.
Στον κάδο της κουζινομηχανής και με τη βοήθεια του αναδευτήρα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
Σε άλλο κάδο χτυπάμε τα τυριά με τη βανίλια και τη ζάχαρη άχνη.
Μόλις ενοποιηθούν τα υλικά προσθέτουμε τη σαντιγί, και ανακατεύουμε προσεκτικά με μια σπάτουλα.
Για το σιρόπι, σουρώνουμε τα βύσσινα και βάζουμε το χυμό τους μέσα σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε το κορν φλάουρ και αφήνουμε να πάρει μια βράση αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Επιλέγουμε 7-8 ποτήρια και προσθέτουμε στη βάση τους το τριμμένο μπισκότο.
Βάζουμε την κρέμα σε μία σακούλα κορνέ και τοποθετούμε αρκετή ποσότητα κρέμας πάνω από το μπισκότο.
Όταν τελειώσει η κρέμα περιχύνουμε με το βύσσινο και βάζουμε τα ποτήρια στο ψυγείο να παγώσουν επαρκώς πριν τα σερβίρουμε (τουλάχιστον για 1 ώρα).