Η Συνταγή είναι από Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Υλικά!!!
500 γραμμαρια κανταιφι
300 γραμμαρια αγελαδινο βουτυρο
ΣΙΡΟΠΙ:
4 ποτηρια νερου ζαχαρη
1 λεμονι το χυμο του
ΚΡΕΜΑ:
1 κιλο γαλα
125 γρ ζαχαρη
4 κουταλιες της σουπας κορν φλαουρ
2 κουταλιες της σουπας γεματες αλευρι
1 βανιλια
3 κουταλιες της σουπας βουτυρο
ΣΑΝΤΙΓΥ:
1 μορφατ μεταλικο κουτι
2 κουπες αχνη ζαχαρη
2 κουταλιες της σουπας γαλα.φρεσκο
Εκτέλεση!!!
Βουτυρωνουμε με τα 50 γρ το ταψι το ρηχο της κουζινας μας! Τοποθετουμε μεσα το κανταιφι και το ανοιγουμε παρα πολυ καλα! Ριχνουμε πανω του λιωμενο χλιαρο το βουτυρο(250 γρ) και το ανακατευουμε με τα.χερια καλα! Θελουμε να μουσκευτει καλα ολο! Το ισιωνουμε καλα και το τοποθετουμε στο φουρνο στους 180 βαθμους να κοκκινησει καλα οχι να καει!!! Το βγαζουμε και το αφηνουμε ολη νυχτα!!!! Την επομενη εαν δεν θελουμε να λερωσουμε τα χερια μας βαζουμε πλαστικα γαντια! Παιρνουμε το κανταιφι και το τοποθετουμε στο ταπερ η στο ταψι μας (νουμερο 30)! Το ανακατευουμε και το ισιωνουμε!!! Το αφηνουμε στην ακρη!
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 4 ποτηρια νερου νερο με 4 ποτηρια νερου ζαχαρη για 5 λεπτα απο την ωρα που αρχιζει ο βρασμος στο τελευταιο λεπτο ριχνουμε 1 λεμονι το χυμο του!! Το κατεβαζουμε απο την εστια και το αφηνουμε 10 λεπτα σε θερμοκρασια δωματιου! Στη συνεχεια σιροπιαζουμε το κανταιφι με κουταλα σιγα σιγα!
ΚΡΕΜΑ:
Βαζουμε 1 κιλο γαλα με 125 γρ ζαχαρη να ζεσταθει! Ριχνουμε μεσα 4 κουταλιες της σουπας κορν φλαουρ με 2 κουταλιες της σουπας γεματες αλευρι αφου προηγουμενως τα εχουμε διαλυσει σε λιγο απο το ζεστο γαλα!Ανακατευουμε και οταν πηξρι κατεβαζουμε και προσθετουμε μεσα 1 βανιλια,3 κουταλιες της σουπας βουτυρο!!Οταν κρυωσει πολυ καλα την αφρατευουμε με το μιξερ και βαζουμε μεσα 1 κουπα χτυπημενη σαντιγυ! Ανακατευουμε απαλα με μαριζ και την τοποθετουμε πανω στο κρυο κανταιφι!!!
ΣΑΝΤΙΓΥ:
Χτυπαμε 1 μορφατ μεταλικο κουτι με. 2 κουπες αχνη ζαχαρη, 2 κουταλιες της σουπας γαλα.φρεσκο!! Την τοποθετουμε πανω στην κρεμα!