Ψωμί με μπύρα - Cook For All
Ψωμί με μπύρα

Ψωμί με μπύρα

Υλικά!!!

20 γρ. μαγια φρεσκια
300 ml μπιρα
2 κουταλιες της σουπας μελι
2 κουταλακια του γλυκου αλατι
500 γρ αλεύρι για ολες της χρήσεις
Η αλεύρι σταρένιο δυνατο
Λίγο βούτυρο η λάδι

Εκτέλεση!!!

Ζεσταίνετε την μπύρα σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να φθάσει η θερμοκρασία της στους 37 βαθ. Κελσιου προσθέτετε το μελι και έπειτα την μαγια και τα διαλύετε καλα.
Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλατι και στη συνεχεια ρινετε το μείγμα αυτό στο μείγμα της μπυρας (Αν θελετε κοσκινίζετε μαζι το αλευρι με το αλατι για να γινει το ψωμί πιο αφρατο)
Σχηματιζετε με τη ζυμη μια μπαλα .
Τοποθετειτε τη ζυμη σε μια λεκανη,τη σκεπαζετε καλα με μια καθαρη πετσετα και την αφηνετε να σταθει τουλαχιστον 2 ωρες, ετσι σκεπασμενη σε μερος ζεστο.
Δουλευετε ξανα τη ζυμη με τα χερια και φτιαχνετε ένα ψωμι σε σχημα καρβελιου.
Το τοποθετείτε σε βουτυρωμένη (η λαδωμένη) λαμαρίνα του φούρνου και το σκεπάζετε ξανα με την πετσέτα. Αφήνετε το ψωμί να φουσκώσει μια ωρα ακόμη.
Χαράζετε σταυρωτά την επιφάνεια του ψωμιού. Το αφήνετε 10’ ακόμα πριν το φουρνίσετε. Το ψήνετε στη μεση του φούρνου, σε προθερμασμενο φούρνο στους 200 ‘c 45’.
Το αφηνετε να κρυωσει σε σχαρα..

Η Συνταγή είναι από Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα – “ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ & ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Scroll to Top